Tuesday, August 12, 2008

TAARKA
Eilne päev oli vihmane, sombune, unine... Miski ei edenenud... Püüdsin koristada- noh, ei sujunud. Sõime kerget sööki (arbuus, suvikõrvits jms), sest nädalavahetusel sai küllalt priskelt toitutud. Reede- pühapäev möödus maal, kuhu oli kokku tulnud 4 peret (Saaremaa-rahvas ka), mehed panid telekatuppa uue põranda, lisaks vahetas A. 3 autol õli, käidi seenel ja saime neid kukekaid puhastada, puhastada ja puhastada. Ämbrite kaupa. Aga nüüd on talveks sügavkülmas mitu karpi kuldseid seeni :)
Veel eilsest: sain teada, et eelmisel nädalal sündis tuttavatel pisike tütar :)
Ja väga meeldivaks üllatuseks oli selge taevaga õhtune ilm, tänu millele käisime Maretiga kirmaskil ja "Taarka" filmi vaatamas. Kõik Raekoja platsil. Tunniajasel kirmaskil esines suur ühiskoor (Meremäe, Värska, Obinitsa, Tartu jt koorid), mõned kargused vahepeal :) Väga võimas!
Ja siis film... Rahvast oli terve Raekoja plats täis. Vaadati vaikselt (lausa hämmastav ja võimas!) Esimene setukeelne mängufilm (eestikeelsete subtiitritega :P) Maailma esilinastus. Põnev. Näitlejad- väga hea töö! Ain Mäeots režissöörina- pole paha esimese korra kohta. Linal nägin Helenat ja suurt hulka tuttavaid, aga vennapoegi ei tundnudki ära. Rahvariietes ja massistseenis- ei jää kohe silma. Tunded siiski vastakad. Minu jaoks oli filmis liiga palju roppusi, ma arvan, et võiks vähemaga läbi saada. Aga filmi loojad armastavad markantseid stseene, inimesi jne Ja võib tõesti arvata, et Hilana Taarka oli teistest erinev.
Siin om pal`lò filmist ja lauluimäst hindäst juttu.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home