Tuesday, February 06, 2007

KES TÕBIST TIID, KU TA EI OHI.
Tahaks kirjutada kõigest ja pikalt, aga ... on`s seda vaja? Miks ka mitte: kirjutan seda, mida heaks arvan. Paarikümne aasta pärast saavad kodu-uurijad siit ainest või meie suguvõsa uurijad fakte :)
Täna möödus päev üpris argisena, hommikupoolikul oma poistele lisaks (J jätsin koju, külm ilm ja üldse . Eile valutas tal lasteaias kõht.) ka Kirke. Täiesti tavaline päiksepaisteline talveilm. Ka päeval kaebas J kõhuvalu, aga õhtul oli päris sõnakehv :( Kõht iseenesest pehme, palavikku pole ja sees on kuulda mulksumist- arvan siiski, et jälle gaasivalu. Peaks perearstile rääkima. Mõtlema paneb praegune pikaajaline periood, tavaliselt gaasid väljuvad ja valu lahtub, aga nüüd... Õhtusöök (omast arust tervislik ja meie pere enamusele sobiv ühepajatoit) sisaldas kapsast, see andis ka "kõhumulle" juurde.
Söögiga on jälle jätkuvalt peamurdmist. Tingimused: J-l ja A-l tekib ohtralt gaase, A ja mina ei tohi teravat-rasvast-haput-praetud toitu, H meil üleüldine toitude valija, kehv sööja. Mis peaks sobima? Ühepajatoidu juurde veel tagasi tulles. Tegin ka kotlette. Tulemus: A ja J sõid kõike, H sõi kotlette ja kartulit (ühepajatoidust), mina ainult hautist. Eks homme nuputan uuesti :S
Mul tuleb söögiisu tagasi, kõht on üldiselt pool-tühi (või pool-täis). Püüan veel vastu pidada ja vajalikul kombel, tasa ja targu, süüa (st ebasobivat mitte, tihti ja väikesed kogused). Haiglamenüüst võtsin üle näkileivad ja jogurtid, lisaks joon palju teed, katsetan puuviljade söömist (banaan sobib hästi, õuna proovisin 1 ampsu), eile nautisin lõhesuppi (nämm-mämm) ja täna sedasamust ühepajatoitu. Keefiri joon ka, päris mehiselt, aga seda tulemust nagu varem ( pool klaasi seda jooki sundis mind peatselt wc külastama) enam pole. Pühapäeval jõin terve liitri ära (et kõht läbi käima hakkaks)- vajalikku tulemust polnud. Seda parem- nüüd saan hakata rahulikult keefiri jooma :)
Magan ikka veel diivanil, et kellegil poleks võimalust juhuslikult vastu kõhtu puudutada ega lüüa (lapsed ju ikka siplevad; mõni tuleks öösel võimalusel minu juurde magama). Täna öösel sain väga hästi (mugavalt) küljeli magada, nii et asi paraneb. Ja kõht plaastrite all sügeleb :)
Õhtul tekkis kahjuks migreeni-laadne valu, mis on üpriski loogiline jätk eelmiste päevade käigule. Pidin ikka lahustuvad tabletid sisse jooma, ja õnneks pärast mõningat pikutamist olin jälle teovõimeline. Kollane jume püsib, kuigi minu arust natuke on ikka tagasi läinud. Häda nende hädadega :S
Isa olukord on stabiilne, päevi täidavad kõikvõimalikud protseduurid. Maret ja Martin käisid õhtul vaatamas, aitasid tal pead pesta. Õhtul rääkisin isaga telefonitsi, ta oli positiivne nagu alati. Helistamised ja külastamised on kooskõlastatud: kui mõni aparaat isa juures müriseb, ei saa ta kõnele vastata, mitu korda pole mõtet "tülitada" (sugulasi ju hea hulk), ja vaatama püütakse minna hajutatult :) Süsteem peab olema :)

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Maret said...

Viimase lõigu kohta: süsteem peab olema, aga süsteem meil lonkab .... ka eile tahtis meiega (nimetagem meid 2 MA) täitsa juhuslikult haiglas kokkupõrgates lisanduda veel 1 MA. Õnneks elab ta lähedal ja tuli hiljem :)

Aga eelneva kohta: eks sul organism hakkab nüüd alles aru saama, mis toimub. Niiet andkem talle aega kohaneda.

Kiiret tervenemist!

February 6, 2007 at 10:07 PM  

Post a Comment

<< Home